Bildealbum - Corten bålpanne

Cortenstål bålpanner - info 

 

Cortenstål, også kjent som forvitringsstål, er et spesialstål som opprinnelig ble utviklet for brobygging og skyskraperkonstruksjon på grunn av sin utrolige styrke. Det utvikles et beskyttende, slående rustutseende ved eksponering for været, og skaper varme rike teksturer som ikke alltid er forbundet med metall. 

 

På grunn av den kjemiske sammensetningen av Corten Steel dannes et veldig tett oksidasjonslag under forvitringsprosessen som beskytter det blå stålet inne. Hvis denne beskyttende barrieren blir kompromittert, vil den ganske enkelt danne en ny hud for å beskytte seg selv. Cortenstål er ekstremt holdbart og har en langt høyere motstand mot atmosfærisk korrosjon enn andre stål.
 

 

Steg for steg -  forvitringsguide

  • Fase 1: Nyprodusert Cortenstål. På dette stadiet dekker det mørke, oljeaktige restene cortenstålet.
  • Fase 2: De oljeaktige restene begynner å bryte ned ettersom cortenstålet begynner å forvitre
  • Fase 3 - 4: "Runn-Off"-fasen. Dette kan ta 3-9 måneder avhengig av vær og posisjonering.
  • Fase 5 - 6: Det siste stadiet av forvitringsprosessen. Cortenstål-patinaen utvikler seg til et slående, mer konsistent utseende.

NB!

Under forvitringsprosessen produserer cortenstålet karbonavrenning eller flekker til tilstøtende materialer som stein eller betong. For å redusere risikoen for flekker anbefaler vi å heve produktet opp fra bakken ved å bruke et passende stativ, treblokker, plater og lignende. Dette forhindrer direkte kontakt med gulvmaterialet. Etter den første reaktive perioden vil cortenstålet herde og selvforsegle med lite eller ingen karbonavrenning .

Forvitringsprosessen til cortenstålet er en integrert del av dette produktet, og vi vil derfor ikke påta oss noe ansvar for skader på materialer som følge av karbonavrenning. Sørg for at du ikke plasserer produktet på noen overflater som kan bli skadet under forvitringsprosessen. 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.